Oldal kiválasztása

Minden kérdése fontos számunkra!

Hogyan igényelhet díjköteles zónában parkolási engedélyt?

Kérjük a info@flottamax.hu címen igényelje az engedély kiváltáshoz szükséges dokumentumokat a következő adatok megadásával:

Autó rendszáma
Autóhasználó használó neve
Autóhasználó pontos címe
Melyik kerületben szeretne parkolni
Kinek postázzuk az igazolást
Hova, postázzuk az igazolást

Ez követően a FlottaMax 10 napon belül bekéri és továbbítja a az engedély kiváltásához szükséges papírokat.

Mi a teendő, ha a rendszámot pótolni kell?

A rendszám pótlásához kérjük, vegye fel a kapcsolatot az info@flottamax.hu e-mail címen.

A rendszám pótlásához szüksége lesz a következő dokumentumokra:
• Forgalmi engedély másolata
• Regisztrációs matrica száma (szélvédő jobb sarkán felragasztott matrica formátuma: Q 090909 0)
• Rongálódás esetén a rongálódott rendszámot le kell adni az új rendszám elkészülése előtt. E nélkül a hatóság nem adja ki az új rendszámtáblát.
• Mindkét rendszám eltulajdonítása esetén a gépjárművet át kell rendszámozni. Ilyenkor minden esetben vetessen fel rendőrségi jegyzőkönyvet, amint észlelte a rendszámok eltűnését. Rendszámhoz kötött üzemanyag felhasználást, ill. egyéb visszaéléseket csak ennek birtokában lehet bizonyítani! A feljelentés e-mailen is megtehető az észlelést követő 24 órában, a 11rk@budapest.police.hu e-mail címen. A FlottaMax tulajdonában levő gépjárműveknél kérjük, minden esetben nevezze meg a bérlő céget és a gépjármű használót, valamint ismertesse röviden, hogy mikor és milyen körülmények között észlelte a rendszámok hiányát.

A rendszám pótlásának díja:
• hatósági díj (12 300 Ft, áfa mentes),
• ügyintézési munkadíj (5 000 Ft+áfa)
• esetleges futár- (Budapest területén, melynek költségét a használó a helyszínen fizeti meg) vagy EMS (vidéki ügyfeleknél) gyorspostaköltség

A rendszám pótlásának átfutási ideje:
A rendszám pótlására vonatkozó engedély kiadásának átlagos átfutási ideje egy-két munkanap.* Az engedéllyel 30 napig lehet közlekedni. Átlagosan az engedély kiadását követő 20. nap környékén elkészül az új rendszám, melyet postán küldünk ki. (Sürgős esetben, amennyiben az ügyfél vállalja a felmerülő plusz költséget, Budapestre futárral (helyszínen fizetendő), vidékre EMS gyorspostával küldjük az elkészült rendszámot. A postázásra vonatkozó kérést fenti e-mail címen jelezze.)

Annak a gépjármű használónak, aki a 30 napon belül az autót külföldön szeretné használni, a teljes átrendszámozás a megoldás.
*Az államigazgatási törvény értelmében a hatóságnak max.8 nap áll rendelkezésre az ügyintézéshez.

Tájékoztatásul a vonatkozó kormányrendelet: 326/2011
55. § (2) bekezdésben meghatározott új típusú rendszámtábla regisztrációs matrica nélkül érvénytelen.
75. § (6) Az új típusú rendszámtábla utángyártása kizárólag a regisztrációs matrica megléte esetén engedélyezhető. Ez esetben az ügyfél a rendszám utángyártására vonatkozó kérelmével egyidejűleg nyilatkozik a közlekedési igazgatási hatóságnál a regisztrációs matrica meglétéről és sértetlenségéről, valamint bemutatja a forgalmi engedélyét.
(4) Nem engedélyezhető az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült rendszámtábla utángyártása, ha a rendszámtábla másodízben, vagy ha a két rendszámtábla egyszerre, vagy szóló motorkerékpár, pótkocsi rendszámtáblája tűnik el.
(1) A megrongálódott, elhasználódott – de még azonosítható – rendszámtábla utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével történik. Az igazgatási szolgáltatási díj ügyfél által megfizetése után a Hivatal gondoskodik a gyártótól való megrendelésről. A megrongálódott rendszámtáblát az 57. § (8) bekezdése szerint be kell vonni.

Forgalmi engedély esetleges elvétele rendőri intézkedés során:
(7) A 75. § (6) bekezdésben megjelölt esetben az utángyártott új típusú (EU-s) rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb harminc napig egy rendszámtáblával is lehet közlekedni. (Csak Magyarország területén.)

Mi a teendő, ha elveszik, megrongálódik a zöldkártyája?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét igazoló nemzetközi zöldkártya* pótlása – elvesztés, megrongálódás, illetve bármilyen egyéb esetben – a FlottaMax elérhetőségein ( info@flottamax.hu) igényelhető. A pótlás díja 1 000 Ft zöldkártyánként, ami az ügyintézés mellett a felmerülő ajánlott, elsőbbségi levél postaköltségét is tartalmazza.

*A gépkocsivezetők az érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást meglétét a nemzetközi zöldkártyával tudják igazolni baleset és rendőrségi intézkedés esetén, illetve a műszaki vizsgán a vizsgáztatónak. A biztosítás érvényességét igazoló korábbi „kis” igazolást a céges gépjárművekre a biztosító már nem állítja ki, az érvényességet a zöldkártya igazolja.

Mit kell tenni, ha a regisztrációs matricát pótolni kell?

A regisztrációs matrica pótlásához kérjük, vegye fel a kapcsolatot a FlottaMax munkatársaival az info@flottamax.hu e-mail címen.

A regisztrációs matrica pótlásához szüksége lesz a következő dokumentumokra:
• Forgalmi engedély másolata
• Az eltávolított regisztrációs matrica, amin azonosítani lehet a rendszámot és a matrica számát (Ha nincs meg az utolsó érvényes regisztrációs matrica, akkor a gépjárművet át kell rendszámozni. Üvegkár, szélvédőcsere esetén minden esetben kérje el az eltávolított matricát a cserét végző cég munkatársától!)

A regisztrációs matrica pótlásának díja:
• hatósági díj (1 550 Ft, áfa mentes),
• okmányirodai ügyintézési munkadíj (5 000 Ft+áfa),
• esetleges futár- (Budapest területén, melynek költségét a használó a helyszínen fizeti meg) vagy EMS (vidéki ügyfeleknél) gyorspostaköltség

A regisztrációs matrica pótlásának átfutási ideje:
A matrica pótlására vonatkozó engedély kiadásának átlagos átfutási ideje egy-két munkanap. Az engedéllyel 30 napig lehet közlekedni. Átlagosan az engedély kiadását követő 3. hétre elkészül az új matrica, melyet postán küldünk el. (Sürgős esetben, amennyiben az ügyfél vállalja a felmerülő plusz költséget, Budapestre futárral, vidékre EMS gyorspostával küldjük az elkészült matricát. A postázásra vonatkozó kérést hatósági referensünknek szükséges jelezni a fenti e-mail címen.)
Tájékoztatásul a vonatkozó kormányrendelet: 326/2011
56. § (3) A megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható. Az utángyártandó – a szélvédőről eltávolított – matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni.
Rendőri intézkedés során a forgalmi engedélyt a rendőr elveheti, ha
96. § g) az új típusú (EU-s) rendszámmal rendelkező járművön nincs regisztrációs matrica elhelyezve, és azt a jármű vezetője nem tudja a helyszínen bemutatni, és a matrica utángyártására vagy egyedi gyártására vonatkozó kérelemmel sem rendelkezik.

Mi a teendő, ha az Európai Unión kívülre utazik?

Ha a FlottaMax tulajdonában lévő gépkocsival Európai Uniós országon kívülre utazik, vezetői meghatalmazásához közjegyzői hitelesítés szükséges.

Tervezett utazás előtt hitelesítési kérelmet kérjük, legalább 5 munkanappal az indulás előtt jelezze, hogy a meghatalmazás időben elkészülhessen. Az eljárás díja meghatalmazásonként 19 000 Ft+ÁFA, mely tartalmazza az eljárás és a közjegyzői hitelesítés díját.

Kérjük a gyors ügyfél kiszolgálás érdekében közjegyzői hitelesítésre irányuló kérelmét küldje el az info@flottamax.hu e-mail címre.

Mit kell tennie szezonális gumicsere idején?

A gumicsere időszakban a következő elérhetőségen állnak rendelkezésre időpont egyeztetés céljából:
E-mail: info@flottamax.hu

Mit kell tenni, ha kötelező szerviz vagy technikai meghibásodás miatt szervizbe vitetné járművét?

Bejelentkezés szervizelésreinfo@flottamax.hu

Hogyan adhatja le járművét a futamidő végén?

A futamidő végén a járműveket telephelyünkön adhatja le. A gépkocsi leadásoknál Budapest 20 km-es vonzáskörzetében ingyenes sofőrszolgálatunkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. A leadott gépjárműveket a rendeltetésszerű használat eseteit leíró dokumentum alapján független szakértő vizsgálja át, melyet megtalál a letölthető dokumentumok között az oldal alján.

Leadási telephelyünk:

1119 Budapest, Tétényi út 63.

Mit kell tenni baleset vagy meghibásodás esetén?

Mit tehet, ha defekt, koccanás vagy műszaki meghibásodás miatt utazás közben mozgásképtelenné válik gépkocsija?

Hívjon minket az alábbi számon: +36204403000

Az Ön érdeke és kényelme szerint végezzük feladatunkat.